Coaching

Wat zoek jij bij een coach?

Één op één coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om wenselijke en duurzame veranderingen te bevorderen. Het is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach zijn cliënt (ook wel coachee genoemd) gelijkwaardig behandelt en ondersteunt bij het behalen van zijn of haar zelfgekozen doelen. De coach en de coachee nemen beiden hun verantwoordelijkheid voor het proces. De coachee krijgt tijdens het proces nieuwe inzichten door te reflecteren op eigen kennis en (eventueel) op de kennis van de coach. Op deze manier wordt de coachee bekwamer in het bereiken van eigen doelen. Dit kan mogelijk worden gemaakt door middel van gestructureerde, gerichte interactie en het gebruik van passende tools en technieken.

Ik stel me op als procesbegeleider, facilitator, adviseur en sparringpartner.

Ik behaal resultaten door gedurende de tijd dat we samenwerken aanwezig te zijn. Ik ben telefonische en online vrijwel direct beschikbaar als jij dat nodig hebt. Ik hou je committed en grijp direct in wanneer jij je niet aan onze afspraken houdt. Alle activiteiten die je onderneemt zijn meetbaar, waardoor je eenvoudig kunt zien of ze bijdragen aan het bereiken van je doelen. Draagt het niet bij, dan sturen we meteen bij.


Wat levert het op

  • Wanneer zet je coaching in?
  • Wanneer je:
  • Je talenten, capaciteiten en vaardigheden wilt ontwikkelen.
  • Je scherper wilt krijgen wat je wilt met je carriere of andere grote levensvragen.
  • Meer veerkracht, vertrouwen, waardering en voldoening wil ervaren.
  • Productiever en efficiënter wilt werken aan je doelen.
  • Inzicht wil krijgen in je eigen functioneren, je krachten en belemmeringen.
  • Wil focussen of gefocust wil blijven op dat wat voor jou belangrijk is.
  • Meer positieve emoties, geluk en balans wilt ervaren in je leven.
  • Je sneller resultaat wilt.

Coaching helpt je om werk en privégerelateerde doelen te verwezenlijken en op deze wijze persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Het stelt je in staat om diepgaande persoonlijke inzichten te verwerven die je een leven lang kunt inzetten.

Coaching is een op zichzelf staande methode om persoonlijke ontwikkeling te bevorderen, maar kan ook ingezet worden als uitbreiding of ondersteuning van andere organisatie- en/of training initiatieven.

Ontwikkelen

Het ontwikkelen van nieuwe eigenschappen en inzichten (Wie ben ik? Wat kan ik? Wat doe ik?) Wie zijn we? Wat kunnen we? Wat willen we? 

Overwinnen

Het overwinnen van bepaalde beperkende overtuigingen.Ontdekken

Het ontdekken van nieuwe richtingen ( andere producten andere visie of iets totaal anders doen dan tot nu toe)
Wanneer zet je coaching in? Wanneer je:

Doordat je zelf wordt aangezet tot nadenken, stimuleert coaching het nemen van verantwoordelijkheid en vergroot je daarmee je zelfsturend vermogen. Je vindt antwoorden op de vragen die je hebt en bedenkt zelf oplossingen voor lastige situaties. Dit maakt je ook weerbaarder voor de toekomst.

Werkwijze

1. Een kortdurend traject

Ieder coach traject is maatwerk. Samen met je coach bepaal je welk traject het beste bij jou past. Je bepaald inhoud en stelt je eigen doelen. Een coach traject is een persoonlijke investering en vergt dan ook inzet en veranderbereidheid van jouw kant. Zo kort als kan, en zo lang als nodig. 

2. Doel- en resultaatgericht

Iedere sessie eindigt met een actieplan: Wat ga je doen, en wanneer en hoe? Op deze manier zal je hetgeen wat we besproken hebben gedurende de sessies ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen. Op korte termijn ervaar je hierdoor een daadwerkelijke verandering in jouw dagelijkse leven.

3. Tests en vragenlijsten

Om meer zicht te krijgen op factoren die je gedrag en keuzes bepalen, kan ik tests en vragenlijsten inzetten die voor jouw traject van toegevoegde waarde zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijkheid, drijfveren, interesses, competenties en intellectuele vermogens.

4. Openheid

5. Online ondersteuning

Naast mijn gesprekken bied ik je online lessen aan. Zodat je thuis achter de computer, extra informatie krijgt over ons gesprek en dat je oefeningen en opdrachten kunt doen die het effect van de begeleiding kunnen versterken (e-learning). Bijvoorbeeld Cursus: Persoonlijk leiderschap en denkpatronen.

6. Commitment en betrokkenheid

Ik committeer me volledig aan jouw doelen, Ik hou jou ook committed en grijp direct in wanneer jij je niet aan onze afspraken houdt. Door te werken aan concrete meetbare doelen is de voortgang en de betrokkenheid goed in te schatten.

Scroll naar boven