LEIDERSCHAPSCOACHING

Leiderschapscoaching is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten over leiderschap. De eigen inbreng van actuele praktijksituaties en werkvraag staan centraal in het coachtraject. Leiderschapscoaching is een krachtig middel om meer zicht te krijgen in de nog te ontwikkelen competenties omtrent leidinggeven en handvatten te krijgen om deze verder te ontwikkelen. Je wordt je bewust van je talenten en benut deze optimaal, zodat je met meer plezier en energie je werk doet. Wij bieden de mogelijkheid om de coachgesprekken, buiten, al wandelend te doen (Wandelcoaching). Wandelen in de natuur geeft een extra dimensie aan het coachproces. 

INHOUD

Leiderschapscoaching is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten over leiderschap. De eigen inbreng en werkvraag staan centraal in het coachtraject.

Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen:

  • Motiveren van teamleden en inzetten op talent
  • Creëren van commitment
  • Balans tussen controleren en delegeren
  • Talent en leidinggevende competenties inzetten
  • Heldere visie en helicopterview versus hectiek van alledag
  • Bezieling in werk en leven
  • Carrière dilemma’s
WERKWIJZE

Met deze vorm van coaching zijn wij je sparringpartner en klankbord. Er kan gebruik worden gemaakt van gesprekken, rollenspelen, video-opnamen en opdrachten. Vaak begint het met het inbrengen van een werkvraag, maar naarmate de gesprekken vorderen, kan de focus verlegd worden naar persoonlijke waarden en diepere drijfveren en verlangens .

Leiderschapscoaching zet je in beweging. Hierdoor ligt de weg open naar het werken vanuit  innerlijke drijfveren, authenticiteit en het optimaal benutten van je talenten.

VOOR WIE?

Leiderschapscoaching is bestemd voor leidinggevenden, directeurs,  (project)managers en teamleiders die vragen hebben op het gebied van het coachen van medewerkers, leidinggeven en of een sparringpartner zoeken

Scroll naar boven