T


Ik ben Ton Fontijn

Als coach en psycholoog begeleid ik mensen, ik weet veel over hun en zij weinig over mij, op deze site wil ik wat meer van mezelf laten zien. Zodat ze wat meer een beeld van mij krijgen en weten met wie ze te maken hebben.

Ter kennismaking dus.

Mijn achtergrond, drijfveren en missie

‚ÄčMijn missie is mensen vanuit hun kracht laten leven en werken.

We zijn allemaal op onze eigen manier aan het ontdekken hoe we het beste uit het leven kunnen halen en meer kunnen gaan genieten. Meer genieten met minder stress. Zoals Toon Hermans al aangeeft “te leven is een gunst, te weten hoe een kunst”.

Opgroeien roept mooie en herrinereingen op maar ook dingen die je liever wilt vergeten die pijn doen. Je geschiedenis en je opvoeding vormen je overtuigingen.

Daar kunnen stimulerende maar ook beperkende overtuigingen uit voort komen. Deze overtuigingen bepalen hoe je denkt en handelt. Jezelf ontwikkelen betekend je bewust worden van die denkpatronen die je tegen houden, pas dan kun je patronen echt gaan doorbreken.

In mijn werk gaat het dus vaak om het ontrafelen van belemmerende overtuigingen en beperkende gedachten. Om op die manier te komen bij je ongekende vermogens en kracht Wij, mensen, beperken ons zelf vaak door denkpatronen die niet helpend zijn, het gaat dan over patronen en belemmerende overtuigingen. .

Of je nu psychisch in de war bent, een betere baan wilt of simpelweg gelukkiger wil zijn.

Ik ben mij gaan verdiepen in de positieve psychologie dat is die psychologie die zich concentreert op wat er goed gaat bij mensen en hoe je dat uit kunt bouwen. Dat is je dus meer gaan richten op de kwaliteiten die je al hebt en die te gaan ontwikkelen.

Wat mensen tegen houdt zit vaak van binnen, hun overtuigingen en gedachten.

Door remmende gedachten om te zetten ontstaat coaching van binnenuit dit heeft een grote impact op het gedrag, de gezondheid, relaties en prestaties.

Openheid is een belangrijke sleutel. Openheid naar jezelf waardoor je zelfbewuster wordt, authentieker en je meer verantwoordelijkheid voor je leven neemt. Openheid naar de ander waardoor je meer deelt en door de ander beter begrepen wordt. Openheid naar de ander waardoor je de ander echt kunt zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven